• 073-2032195
  • [email protected]
  • Onze klanten geven ons een:

Services Details

Data Analytics

‘Meten is weten’ is een uitspraak die jij vast wel eens ergens gehoord hebt. In de context van online marketing is deze uitspraak niet weg te denken. Het belangrijkste van online marketing is namelijk aan de hand van de behaalde resultaten en data een analyse maken. Zonder inzicht in de juiste data kunnen er geen beslissingen worden genomen, je wilt immers niet dat de verkeerde pagina’s, campagnes of zoekwoorden worden geoptimaliseerd. Pas zodra je precies weet waar de resultaten vandaan komen, en wat de groei is geweest van de gekozen strategie, kunnen er concrete oplossingen worden gezocht en de strategieën worden geoptimaliseerd.

Van analyse tot klantreis op maat

Data zorgt voor veel relevante informatie, maar dit is volkomen nutteloos als je dit niet vertaalt naar manieren om beter te worden en jouw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Met data analytics kun jij de online klantreis in kaart brengen. Je komt erachter via welke marketingkanalen (Facebook, E-mail, Google Ads, etc.) bezoekers op jouw website terechtkomen. En welke apparaten zij gebruiken. Aan de hand van deze informatie kun jij de customer journey optimaliseren en processen stroomlijnen.

Data Analytics geeft inzicht in resultaten. Denk hierbij aan de inrichting van diverse dataprogramma’s zoals Google Analytics, Google Tag Manager en Google Search Console, maar ook aan het instellen van doelen en conversies, het inrichten van Pixels (zoals de Facebook- en Snapchat Pixel) en de inrichting van rapportages. Alles met als doel om de juiste data inzichten te krijgen waardoor de optimalisatie zo optimaal als mogelijk gebeurt. 

Overzicht in dashboards

Wij analyseren alle nuttige data met behulp van data analyse tools. Wij maken de data overzichtelijk in relevante dashboards, bestaande uit grafieken, tabellen en andere vormen van gegevens. Zodat het voor jou ook overzichtelijk en toegankelijk is. Zo kun jij altijd terecht bij alle relevante data en dit meteen gebruiken om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wil jij profiteren van de voordelen van data analytics? Onze ‘Online Data Bazen’ denken graag mee over hoe jouw bedrijf kan profiteren van datagedreven marketing.

Onze Diensten

Wat zeggen onze klanten

Certificeringen