• 073-2032195
  • [email protected]
  • Onze klanten geven ons een:

Services Details

Google Analytics

Google Analytics is een tool van Google waarmee het mogelijk is om verschillende aspecten van jouw website te meten. Vrijwel iedere website maakt tegenwoordig gebruik van Google Analytics, maar vaak wordt dit niet optimaal ingezet. De bulk aan data die Google Analytics uitspuwt maakt het lastig om te bepalen welke data er echt toe doet. Wie zijn je bezoekers, wat leveren deze bezoekers op, wat doen ze op jouw website en waar komen ze vandaan? Zijn allemaal vragen die je met Analytics kunnen antwoorden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom is het van belang een concreet data analytics plan te hebben.

Bezoekers


Je krijgt inzicht in jouw bezoekers. Je krijgt inzicht in demografische gegevens, waar ze wonen en nog veel meer relevante data. Aan de hand van deze data kun jij bijvoorbeeld jouw online campagnes optimaliseren.

Conversies en doelen


Je kan bepaalde doelen instellen in analytics om conversies te meten. Dit kan het invullen van een contactformulier zijn of een aankoop via de website. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat voor soort websitebezoekers de meeste aankopen doen en op basis daarvan optimaliseren.

Interactie


Het is mogelijk om precies te zien op welke pagina’s de bezoekers het meest actief zijn en op welke pagina’s snel weggeklikt wordt. Aan de hand van deze data kunnen wij de webpagina’s die niet naar behoren functioneren optimaliseren. 

Resultaat


Als je Google Ads gebruikt kun je dit ook koppelen aan Google Analytics. Er zal dan een onderscheid gemaakt worden tussen organische en betaalde bezoekers. Zo kun je precies meten welke marketingactiviteiten leiden tot het desbetreffende resultaat. Iets wat essentieel is voor een effectieve multichannel-strategie.

Aan de hand van bovenstaande pijlers bepalen we samen met jou wat de belangrijkste doelen zijn. We stellen een relevant dashboard op zodat de data voor jou makkelijk inzichtelijk is. Zo weet jij altijd hoe het ervoor staat met jouw website analytics en zo kun je waar nodig aanpassingen doorvoeren. Online Bazen is gespecialiseerd in Google Analytics, daarom kunnen wij jou helpen om de data van jouw website te analyseren en te gebruiken. Onze bazen kunnen hierbij een adviserende of uitvoerende rol hebben. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Onze Diensten

Wat zeggen onze klanten

Certificeringen