SEA begrippenlijst

SEA begrippenlijst

De meest voorkomende SEA begrippen staan op deze pagina op alfabetische volgorde. Wij vullen deze lijst wekelijks aan. Wens je hulp, dan weet je ons online marketing bureau vanaf nu te vinden!

Staat jouw definitie nog niet in de SEA begrippenlijst?

Wordt er iets dat je graag wilt weten nog niet uitgelegd op deze pagina? Stuur dan een mailtje naar info@onlinebazen.nl en wij zorgen er voor dat dit begrip binnen no-time aan de SEA woordenlijst wordt toegevoegd!

online adverteren
SEA begrippen van A t/m Z

 • Advertentie-extensies: Door het toevoegen van advertentie-extensies aan je Google Adwords advertentie, kun je meer informatie kwijt in je advertentie. Dit zorgt ervoor dat de advertentie meer ruimte in beslag nemen waardoor je dus beter zichtbaar bent. Lees alles over advertentie extensies hier.
 • AdWords Express: Dit is het online advertentie programma van Google Ads voor kleine bedrijven. Je kunt gemakkelijk via mobiel inloggen en snel advertenties maken. Net zoals bij Google Ads worden je advertenties in Google vertoond en jij betaald alleen de kosten per klik.
 • Brede zoekwoorden: Breed zoeken is een van de vier opties waarmee je kunt regelen hoe nauwkeurig het zoekwoord moet aansluiten bij de zoekterm van de gebruiker om jouw advertentie weer te geven.  Jouw advertentie wordt weergegeven als gebruikers zoeken naar jouw zoekwoord of inclusief wat er voor of achter het woord wordt toegevoegd, synoniemen, gerelateerde termen, spelfouten, enkelvoud-meervoud.
 • CPC (=cost per click): Dit is het bedrag dat de eigenaar van een website betaald wanneer er op zijn advertentie geklikt wordt. Alleen wanneer een bezoeker daadwerkelijk de vermelding van een site op internet aanklikt, betaalt de eigenaar per klik.
  Bij het maken van advertenties gaat het om relevantie, wanneer je een goed gesegmenteerde doelgroep met relevante Ads wil bereiken zal je zien dat je kosten per klik zullen dalen.
 • Display advertising: Je kunt banners maken en deze door Google laten verspreiden over andere websites, op YouTube of in mobiele Apps. Google wil hiermee de mogelijkheid bieden om veel mensen te bereiken op andere platformen dan Google en de eigen website. Richt je targeting instellingen wel zo goed mogelijk in.
 • Exacte zoekwoorden: Een van de instellingen in jouw Google advertentie. Jouw advertentie wordt alleen weergegeven als gebruikers zoeken naar jouw exacte zoekwoord of een kleine afwijking van het zoekwoord (spelfout, enkelvoud-meervoud, afkorting).
 • Google Ads: Dit is het advertentie programma van Google. Je logt in Online en daar kun je vervolgens je advertenties schrijven en budgetten instellen. Voorheen (2018) heette dit online programma Google Adwords.
 • Google Ads editor: Een soort Excel programma, een handig hulpmiddel, waarmee je gemakkelijk je campagnes volgens structuur kunt inrichten en daarna uploaden naar je account in Google Adwords.
 • Google Partner: Een gecertificeerd Google Partner beschikt over de nodige kennis en ervaring op het gebied van online adverteren. Je kunt expert genoemd worden op vlak van zoekadvertenties, display, shopping en video-advertenties. Voordelen voor ons als Google Partner zijn: uitnodigingen voor evenementen van Google en online trainingsprogramma’s. Tevens krijgen wij ondersteuning van Google voor de inrichting en optimalisatie van onze klanten en hebben wij uniek inzicht in ontwikkelingen en kansen die Google in de toekomst gaat testen of zelfs volledig uitrollen. Lees nog meer over Google Partner Badge hier.
 • Google Shopping: Advertenties met productvermeldingen die worden weergegeven wanneer iemand naar uw producten zoekt op google.nl en google.nl/shopping. In de advertentie worden weergegeven:een foto van het artikel,de bijbehorende prijs en de naam van de winkel.
 • Kwaliteitsscore: De score van de advertentie wordt bepaald door Google, de score varieert van 1 t/m 10. Hoe relevanter jouw advertenties en bestemmingspagina’s voor gebruikers zijn, hoe groter de kans is dat je een hogere kwaliteitsscore krijgt. De score is de belangrijkste factor voor het verlagen van jouw kosten per klik (CPC).
 • PPC (=Pay per Click): Dit is hetzelfde als betalen per klik. CPC wordt ook vaak PPC genoemd (zie definitie CPC).
 • Remarketing lijsten: Via Google Ads is het mogelijk om een remarketing campagne op te zetten en deze zal dan vertoond worden in het Google display netwerk door middel van banners of afbeeldingen. Belangrijk hierbij is dat eerst de remarketing pixel wordt geplaatst op jouw website. Daarna is het mogelijk om bezoekers van jouw website verschillende producten die bekeken zijn, opnieuw te laten zien. Sinds de GDPR wetgeving is ingegaan in 2018 moet hier wel via de website toestemming voor gevraagd worden.
 • Search engine advertising (= SEA): adverteren binnen zoekmachines op zoektermen, zodat tekstadvertenties zichtbaar worden tussen de gesponsorde resultaten in zoekmachines. Dit adverteren verloopt via biedingensystemen.

SEA uitbesteden

Hulp nodig? Dan staat Online Bazen voor je klaar. Online Bazen heeft veel ervaring als het gaat om SEA. Daarnaast kan Online Bazen je helpen met het bouwen van een professionele website en het uitvoeren van online marketing. We hebben specialisten in huis die elk verstand hebben van een eigen marketing kanaal. Wij hebben ervaring in de uitvoering van online marketing, zodanig dat we de juiste doelgroep voor jouw bedrijf of organisatie bereiken.

Als je interesse hebt in een van deze diensten, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.