Likes verbergen op social media

door | jul 19, 2021 | Content marketing, E-mailmarketing, Facebook, Instagram, LinkedIn, Online Marketing, SEA, SEO, Social media

Word jij snel beïnvloed door het aantal likes op social media? Hecht jij veel waarde aan het aantal weergaven dat je post krijgt? En ben je hier eigenlijk wel een beetje klaar mee? Dan hebben we goed nieuws: het aantal likes kun je vanaf nu verbergen op Instagram en Facebook! Wij leggen je in dit blog uit waarom je dit kunt verbergen, hoe je dit doet en wat de gevolgen ervan zijn.

Waarom zou je likes verbergen op Facebook en Instagram?

Een aantal jaar geleden kwam Facebook voor het eerst met het idee om likes te verwijderen of te verbergen op Instagram. Hier hadden de gebruikers destijds gemixte gevoelens over.

positieve reacties

Aan de ene kant werd er positief gereageerd. Het moet niet gaan om het aantal likes dat je krijgt, maar om de boodschap die je deelt. Dit moet iets zijn wat jij zelf graag wilt laten zien en het gaat er dan niet om of de hele wereld dit ook leuk vindt. Het kan de druk afnemen van het gevoel dat je zo veel mogelijk likes moet verzamelen.

negatieve reacties

Aan de andere kant waren er ook mensen negatief. Met name de influencers konden het niet zo waarderen. Dit is natuurlijk wel te begrijpen, want voor hen is het aantal likes een verdienmodel. Daarnaast waren velen niet blij, omdat het aantal likes je ook inzicht geeft of de post die je deelt ook echt goed wordt ontvangen bij de doelgroep.

Hoe zet ik likes uit op Instagram?

Hoor jij bij de mensen die wel positief zijn over deze nieuwe verandering? Dan kan je heel snel en gemakkelijk het aantal likes verbergen. Je kunt dit op twee manieren doen. Enerzijds kun je het uitzetten, zodat je geen likes meer ziet onder posts van accounts die je volgt. Anderzijds kun je ook het aantal likes uitzetten onder je eigen posts.

Likes uitzetten op accounts die je volgt

Het verbergen van likes op accounts die je volgt, is erg simpel. Je hoeft geen update uit te voeren en binnen enkele stappen ben jij bevrijdt van de afleiding van het aantal likes. Wij laten je zien hoe je dit doet.

In 3 stappen likes verbergen

Stap 1: Ga naar je profielpagina en klik op de drie stipjes rechts bovenaan.
Stap 2: Kies voor de optie ‘instellingen’ en vervolgens ‘privacy’.
Stap 3: Klik op ‘berichten’ en zet de schakelaar ‘aantal vind-ik-leuks en weergaven verbergen’ uit.

Likes uitzetten bij je eigen posts

Zo simpel als het is om het aantal likes te verbergen van andere accounts, zo makkelijk is dit ook om dit voor je eigen berichten uit te schakelen. Hieronder zie je hoe je dit doet. Goed om te weten, is dat je dit zowel bij nieuwe posts kan doen als ook bij posts die je al hebt geplaatst.

Het simpele stappenplan

Stap 1: Ga naar het bericht waarvan je de likes wil verbergen.
Stap 2: Klik op de drie puntjes rechtsboven in het bericht.
Stap 3: Kies voor ‘Aantal vind-ik-leuks verbergen’.

Hoe zet ik likes uit op Facebook?

Ook voor Facebook is het uitschakelen van likes simpel. Hier kan je zelfs nog sneller bepalen wat je wilt verbergen. Er zijn twee manieren om dit te doen: via je laptop of via de telefoon. Benieuwd hoe je dit doet? Wij laten je een stappenplan zien.

Stappenplan telefoon

Stap 1: Open de app en klik op de middelste knop. Hier zie je ook je opgeslagen posts.
Stap 2: Scroll naar beneden tot je ‘instellingen’ tegenkomt. Klik hier op.
Stap 3: Kies vervolgens onder ‘instellingen voor nieuwsoverzicht’ voor ‘reactievoorkeuren’.
Stap 4: Nu kun je bepalen hoe je de likes wil verbergen: alleen onder berichten van anderen of ook bij jouw eigen berichten.

Stappenplan laptop

Stap 1: Open Facebook op je laptop en ga naar je eigen profielpagina.
Stap 2: Kies voor ‘meer’ en klik op ‘gedeelten beheren’.
Stap 3: Hier kun je vervolgens je ‘vind-ik-leuks’ uitzetten.

Wat zijn de effecten van het verbergen van likes?

Er zijn meerdere effecten te noemen die het gevolg zijn van het verbergen van likes op sociale media kanalen. Wij hebben deze voor jou even op een rijtje gezet.

Geen strijd om populariteit meer

Door het verbergen van het aantal likes en weergaven, valt de strijd om populariteit weg. Het maakt dan niet meer uit of je 1000 of 10 likes hebt op een post. Het idee waarmee Instagram begon, het delen van momenten uit je leven aan de mensen die jij belangrijk vindt, is hierdoor weer een stuk meer duidelijk. Geen stress om het aantal likes, maar gewoon genieten dat je wat deelt met je publiek.

Zelf meer controle over wat je ziet

De technologie gaat tegenwoordig zo snel, dat het soms wel eens lijkt of je de controle verliest. Facebook ziet dit ook en wil daarom de gebruiker weer wat meer controle geven. Doordat je nu weer zelf kunt bepalen wat je wel en niet wilt zien, heb je meer vrijheid.

Makkelijker om te beginnen

Tenslotte verlaagt het de drempel om te starten met Facebook of Instagram. Het kan namelijk soms overweldigend zijn als je net nieuw bent, je volgt accounts die al jaren bestaan en je ziet dat zij enorm veel likes krijgen. Om je niet te laten demotiveren, kun je het nu makkelijk uitschakelen.

Wil jij adverteren op je socials?

Twijfel je na het lezen van dit blog over het verbergen van likes iets is voor jou? Of heb je andere vragen op het gebied van social media of adverteren op socials? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-2032195 of mail naar info@onlinebazen.nl.

Over de auteur

Chelsea Bosters

Chelsea is de eigenaar van Online Bazen en houdt zich bezig met online strategie en conversie optimalisatie.

Gerelateerde berichten

Call Now Button