Online Marketing Case: Van een hippe regionale kledingwinkel naar een landelijke webshop met behulp van Social Advertenties

door | jun 30, 2020 | Case Studies, Facebook, Instagram, Social media

21Jewelz is dé winkel in Valkenburg voor musthave fashion items, schoenen en accessoires. Selina, de eigenaresse van 21Jewelz heeft al veel ervaring in de modebranche. Zij is altijd als eerste op de hoogte van de laatste trends en weet precies wat haar publiek aanspreekt. Naast de fysieke winkel biedt 21Jewelz de uitgebreide collectie ook online aan via de webshop. Om het succes van deze webshop verder uit te breiden heeft Selina onze hulp ingeschakeld.

De Strategie

1e stap = Meer online zichtbaarheid creëren.

Er zijn verschillende factoren die het succes van 21Jewelz voorspellen. Naast het juiste assortiment en een gebruiksvriendelijke webshop is er nog een belangrijke succes voorspeller, zichtbaarheid! 21Jewelz onder de aandacht brengen bij het juiste publiek zorgt voor meer bezoekers en zal uiteindelijk resulteren in meer sales.

Selina en haar team zijn hier dagelijks al erg actief mee bezig. Regelmatig posten op Facebook en Instagram resulteerde al in een stroom van nieuwe en terugkerende bezoekers, maar door de inzet van advertenties neemt dit aantal rap toe.

2e stap = Meer zichtbaar zijn onder bestaande klanten

De collectie van 21Jewelz varieert snel, wekelijks hangt de winkel weer vol met nieuwe items. Omdat niet iedereen wekelijks de winkel bezoekt willen we de nieuwe collectie vaker online onder de aandacht brengen bij bestaande klanten. Naast de Social advertenties is e-mailmarketing hier het ideale (gratis) kanaal voor. Op regelmatige basis ontvangen Nieuwsbrief abonnees nieuws in hun mailbox. We gaan actief aan de slag om het aantal nieuwsbrief abonnees te vergroten, zodat de impact van deze nieuwsbrief groeit.

De Resultaten

Wekelijks wordt er door Selina en haar team veel aandacht besteed aan het fotograferen van de nieuwe collectie. Elke foto is een inspiratie voor een vrouw hoe zij zich morgen kan kleden. Mede door deze te gekke foto’s en het juist instellen van de campagnes is er de afgelopen 3 maanden een gemiddelde ROAS gerealiseerd van >11.

Door deze te gekke samenwerking hebben wij met zijn allen de omzet van de webshop weten te VERVIERVOUDIGD in vergelijking met het begin van het jaar.

Quote Selina: “Eigenwijsheid is mooi, gezamenlijke intelligentie is beter”

De Toekomst

Het runnen van een succesvolle winkel én webshop kost veel tijd. De komende tijd zullen wij daarom samen actief aan de slag gaan processen te optimaliseren. Hierdoor blijft er straks meer tijd over om de (nog) grotere aanvraag met gemak te kunnen verwerken.

21Jewelz is het perfecte voorbeeld van dat je met een goede basis heel veel kunt bereiken. Door de expertise van Selina en haar team op het gebied van Fashion te combineren met onze expertise op het gebied van Online Marketing hebben we een topteam gecreëerd waar we trots op zijn.

Over de auteur

Chelsea Bosters

Chelsea is de eigenaar van Online Bazen en houdt zich bezig met online strategie en conversie optimalisatie.

Gerelateerde berichten

Call Now Button