SEO specialist

Online Bazen > SEO specialist

SEO specialist

Een SEO specialist helpt je om een gratis website link in Google op de eerste zoekresultatenpagina te krijgen.
Ook wanneer de website nu nog op pagina 100 staat, lukt het een SEO expert om de website in grote sprongen naar pagina 1 te krijgen.

SEO is niet één specialisme noch één taak, maar het is een combinatie van kennisgebieden en acties.

SEO specialisme

SEO en Online Marketing

Een SEO specialist is een Online marketeer die zoveel mogelijk focust op de website, zoals die door Google wordt gescand. Het woord SEO is vertaald als: zoekmachine optimalisatie. We optimaliseren de website zodanig dat het hoger in de zoekmachine vertoond wordt.

SEO is een onderdeel van Online marketing. Tegenwoordig loop je achter als je niks met online marketing doet. Jouw potentiële klant zoekt naar jou via Google en wordt beïnvloedt door een Facebook advertentie.

SEO verbetering

 

Waarom een SEO specialist inhuren?

De voordelen van zoekmachine optimalisatie zijn:

  1. Het is een lange termijn verbetering van de website.
  2. SEO kost geen extra geld, er is geen sprake van kosten per klik.
  3. Hoe beter de SEO specialist werkt, hoe meer website bezoekers.
  4. Hoe meer websitebezoeken door de juiste mensen (doelgroep), hoe meer producten jij verkoopt dankzij jouw SEO specialist.

 

SEO specialisten love content!

Om de website hoger in Google te krijgen, is een content planning voor een SEO specialist heel belangrijk.
Laten wij nu net een context marketing bureau zijn (inclusief SEO specialist), die verstand heeft van de juiste content voor uw doelgroep!

Oprichter Chelsea is al sinds 2008 actief in content en marketing. Hij begon samen met de Webdeveloper het bedrijf “Online Bazen”. Maurice verzorgt het bouwen van de website en het webdesign. Chelsea verzorgt de content óp de websites. Na een strategie sessie weet hij precies hoe hij de “Why” en de diensten van bedrijven het beste op hun (nieuwe) website kan communiceren.

Sinds maart 2017 is het team snel gegroeid. Naast een content strateeg en Website developer, zijn er nu ook een SEO specialist, een SEA specialist en een Social media marketeer. Allemaal hebben wij te maken met het schrijven van teksten (content), doelgroepen, gelikte afbeeldingen en video (content), gave logo’s en webdesigns (content).

Content en SEO strategie

 

 

 

 

Technische SEO consultant

Naast content, is voor de SEO specialist, kennis van de techniek van website code erg belangrijk. Een SEO consultant werkt het beste, wanneer er goede communicatie is met de Web developer van de website. Naast websitesnelheid en codetaal, is de website voor Google interessant wanneer de website ook autoriteit uitstraalt. Het gaat er om dat de website content beschikt en ook specialist is op het zoekgebied. In het volgende onderdeel ga ik hier dieper op in. Eerst geef ik je graag wat technische SEO specialismes en tips:

  1. Indexatie van de website verbeteren. Om er achter te komen of al jouw website links in Google zichtbaar zijn, check je hoe Google crawlers jouw website scannen. SEO specialisten kunnen zien hoe vaak en hoe veel links er gescand worden en of er fouten op je websitepagina’s geconstateerd zijn. Verder verhelpen de SEO specialisten alle 404 pagina’s en zorgen ervoor dat de basiselementen HTML en CSS van jouw website gescand kunnen worden door Google crawlers.
  2. De structuur van je website verduidelijken. Je kunt met twee documenten aan de spiders laten weten, welke links Google niet hoeft te indexeren. De Sitemap geeft het overzicht van alle website links. Robots.txt is een klein document waarin je aangeeft welke pagina’s je wilt blokkeren voor Google of juist wil verduidelijken.
  3. De website snelheid verbeteren is tegenwoordig een belangrijk SEO onderdeel. Wanneer de laadtijd meer dan 3 secondes duurt, zal een SEO consultant adviseren om aan de bak te gaan. Handige tools op internet geven behalve de snelheid, ook aan, welke acties je moet doorvoeren om je websitesnelheid te optimaliseren.
  4. Een indeling van een website zorgt er ook voor dat bezoekers de website sneller kunnen begrijpen en ze langer op de site zullen blijven. Zo moet jij de bezoeker navigeren over de site en is het niet de bedoeling dat een bezoeker moet zoeken naar wat hij wil. Online Bazen (Webdesign in Den Bosch) is een goede optie voor jou, als je gegarandeerd wil zijn dat jouw website al bij de lancering de techniek voor een goede SEO basis heeft.

SEO autoriteit

Hoe kan een website aan Google bewijzen dat het de specialist is in zijn branche? Door goede reviews en door referenties van andere websites.  Dit is het moeilijkste onderdeel van SEO. Hier is ook veel misbruik van gemaakt, door linkruil etcetera. Google trapt hier ook niet zomaar meer in. Dus aan te raden is om geen linkjes te plaatsen op irrelevante websites. Dit gaat ten koste van je SEO posities!

Hier alvast twee seo specialismes als antwoord op de vraag:

Hoe kan ik Google’s waardering van mijn website verhogen?

  1. Dit doet een SEO specialist door middel van een backlink strategie, de relevante van je website te optimaliseren voor Google. Voor Google is het belangrijk dat jij een betrouwbare website hebt of zelfs specialist in de branche waar je actief bent. Een graadmeter is hierin het aantal referenties van andere websites naar jouw website.
  2. Verder optimaliseer je jouw website door reviews van klanten te verkrijgen, en deze op externe review platforms (zoals Kiyoh en Feedback Company) of op categorie pagina’s in webshops.

Online werken

Wanneer je op zoek bent naar een SEO consultant, dan maakt de locatie niet uit! Iemand die SEO voor jouw website doet, die kan prima op een andere locatie werken dan intern, bij jou op kantoor.

Het belangrijkste dat een SEO expert nodig heeft, is:

-een eigen laptop
-toegang tot het beheer van jouw website
-een Web developer
-programma’s, zoals Google search console, Google analytics…
-een Keyword planner
-een Content planner

Seo specialist inhuren?

Heb jij ons online gevonden? Dat kan geen toeval zijn. Online Bazen heeft een SEO specialist en een content specialist die jou graag helpen om online sprongen te maken!

Door het optimaliseren van jouw website en SEO uitvoering krijg je meer websitebezoekers en verkoop je jouw producten als zoete broodjes. Neem gerust contact met ons op om de concrete mogelijkheden te bespreken!