21Jewelz: van vaste volgers naar groot bereik

Periode: Doorlopend

21Jewelz uit Valkenburg kwam bij Online Bazen als regionale hippe kledingwinkel binnen. Selina, eigenaresse van 21Jewelz heeft veel ervaring in de modebranche en weet precies wat haar publiek aanspreekt. Naast een fysieke winkel heeft zij ook een webshop. Online Bazen helpt 21Jewelz om deze online shop verder uit te bereiden en succesvol te maken. In deze case vertellen we je meer over deze succesvolle samenwerking.

Situatie en behoefte

Toen 21Jewelz begin 2020 bij Online Bazen aanklopte liep de fysieke winkel goed en was de webshop pas gestart. Selina wilde deze graag succesvol maken en verder gaan uitbreiden en zocht naar manieren om hierin stappen te kunnen zetten.
  • Behoefte 1: Online zichtbaarheid vergroten
  • Behoefte 2: Online conversies verhogen

Gekozen strategie

Stap 1: Online Marketing Strategie
Wij hebben een strategie uitgedacht die zich voornamelijk richtte op Facebook en Instagram advertenties en e-mailmarketing. Met de zichtbaarheid van 21Jewelz zat het goed. Door haar frequente posts op social media had zij al een vaste schare volgers verzameld en hierop voortbouwen bleek de juiste strategie.
Stap 2: Uitvoer strategie
Door de actieve social media kanalen van 21Jewelz en de trouwe groep volgers was het duidelijk dat de focus op social media een goede manier zou zijn om meer mensen te bereiken. Wekelijks worden nieuwe advertenties gemaakt waarin de nieuwste producten voor die week getoond worden. Wekelijks worden nieuwe advertenties gemaakt waarin de nieuwe collectie van die week getoond wordt. Daarnaast is gezorgd dat de producten ook in Instagram-posts getagd kunnen worden.

21Jewelz heeft een snel wisselende collectie en dankzij e-mailmarketing konden we ook de bestaande klanten hier makkelijk en snel van op de hoogte brengen. Tweewekelijks ontvangen abonnees van de nieuwsbrief de nieuwste producten in hun mailbox. Naast het onderhouden van de bestaande abonnees zijn we ook actief aan de slag gegaan om dat aantal te vergroten en zo de impact van de nieuwsbrief te laten groeien.

Stap 3: Hoogtepunten
Door de actieve social media kanalen in combinatie met de advertentiestrategie is in één jaar tijd het aantal volgers verdubbeld. Iedere dinsdagavond komt de collectie van die week online en de vaste volgers van 21Jewelz zitten daar dan ook klaar voor.
Wekelijks wordt er door Selina en haar team veel aandacht besteed aan het fotograferen van de nieuwe collectie. Elke foto is een inspiratie voor hoe een vrouw zich morgen kan kleden. Mede door deze te gekke foto’s en het juist instellen van de campagnes is er de afgelopen drie maanden een gemiddelde ROAS gerealiseerd van >13.

Door deze fijne samenwerking hebben we met zijn allen de omzet van de webshop weten te verviervoudigen in vergelijking met het begin van het traject bij Online Bazen.

Resultaten

>13

Gemiddelde ROAS van >13 in de afgelopen drie maanden

200%

Verdubbeling van het aantal volgers

400%

Omzet verviervoudigd ten opzichte van begin van het traject bij Online Bazen

Eigenwijsheid is mooi, gezamenlijke intelligentie is beter

Benieuwd naar onze aanpak?

Ben jij benieuwd of Online Bazen voor jou dergelijk verschil kan gaan realiseren? Neem dan contact op met onze specialisten. Vanuit strategisch oogpunt kijken wij graag naar jouw doelen.
Call Now Button