Blog

Online Bazen > Blog > Over Online Bazen > De week van; stagiair Rens Manders
Imagine DragonsImagine Dragons

De week van; stagiair Rens Manders

Hi! Ik ben Rens, 21 jaar oud en ik woon in Heesch. Ik ben sinds september 2017 actief als stagiaire bij Online Bazen. Verder werk ik ook nog in een cafetaria! Bij Online Bazen ben ik werkzaam als programmeur, hier verricht ik werk voor websites. Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkweek!

Maandag 19 februari 2018: Werken en een concert

Zoals elke ochtend is het druk op de A59 van Heesch naar Rosmalen. Hier doe ik dan ook een kwartier langer over dan normaal. Bij binnenkomst zet ik mijn spullen klaar en ga ik van start. Het eerste wat ik doe is mijn e-mail en agenda checken, zo weet ik of er iets dringend gemaakt moet worden. Indien dit niet het geval is ga ik verder aan mijn afstudeerproject, namelijk een intranet ontwikkelen!

Vandaag stonden er 2 websites op de planning waar ik diverse werkzaamheden voor moest uitvoeren, dit is gelukt! Daarna ben ik verder gegaan aan mijn intranet. ’s Middags was ik eerder weg i.v.m. een concert van Imagine Dragons in de Ziggo Dome. Dit was een enorm leuk concert waar ik samen met mijn vriendin van heb genoten.

Dinsdag 20 februari 2018: Werken, werken en nog eens werken

De dag begon met een probleem op een website, het winkelmandje deed het niet meer! Na een uurtje puzzelen had ik de oplossing gevonden, een bestand was verouderd. Daarna ben ik verder gaan werken aan mijn afstudeeropdracht.

Woensdag 21 februari 2018: Ziek, maar toch een leuke dag

Vandaag voelde ik mij ’s ochtends niet zo lekker, maar toch had ik mijzelf gemotiveerd om te gaan werken. Eenmaal op stage verdween het zieke gevoel ook en kon ik lekker verder werken. Voor Online Bazen heb ik een Facebook plug-in gemaakt die op een WordPress website gezet kan worden.

De plug-in synchroniseert elk uur alle evenementen met die van facebook, zo gaat alles automatisch en hoeft de eigenaar geen extra input te geven aan het insturen van evenementen op de website.

In de avond ben ik gaan werken in de snackbar en na het werk ben ik een hapje gaat eten met mijn vriendin, waar ik nu ruim 2,5 jaar mee samen ben.

Donderdag 22 februari 2018: Eek examens!

Vandaag had ik mijn Engels examens! Het was vrij makkelijk en ik heb hier een 8 voor gehaald. Daarna ben ik gelijk naar het kantoor van Online Bazen in Rosmalen gegaan. Hier ben ik aan de slag gegaan met een klant waar de e-mail niet goed werkte. Nadat ik de instellingen had veranderd werkte hij weer.

Vrijdag 23 februari 2018: Een wat minder dagje

 Vandaag moest ik naar het ziekenhuis, vanwege mijn ziekte van Crohn moet ik om de zes weken naar het ziekenhuis voor een infuus met medicijnen. Hier was ik ongeveer 4 uur mee zoet. Nadat ik klaar was ben ik aan de slag gegaan met mijn afstudeeropdracht.

mm

Door 3

Maurice Stitzinger is webdesign baas bij Online Bazen en schrijft regelmatig over webdesign gerelateerde onderwerpen, zoals WordPress, Magento en Lightspeed.