10 tips voor SEO zoekmachine optimaliseren als een PRO

door | okt 25, 2018 | Online Marketing, SEO

Jij wilt hoger scoren in Google, beter gezegd, je wilt jouw website optimaliseren voor Google. Maar waar begin je? Dit artikel geeft je de belangrijkste tips als je zelf aan de slag wil met SEO als een echte specialist. Optimaliseren van je website kost tijd en vooral veel geduld. SEO is niet een taak die je uitvoert, maar een verzameling van skills die je in de praktijk brengt.

SEO tips

Waar moet ik beginnen wanneer ik weinig website bezoekers heb? Hier de eerst 4 SEO tips:

1. Welke behoeften van zoekende mensen vervult jouw website? Schrijf al jouw diensten onder elkaar en schrijf er achter wie hier naar op zoek is. De behoeftes van deze mensen zijn de zoekwoorden die zij in Google intypen.

2. Dit is de groep mensen waar jij zichtbaar voor wilt zijn in Google. Dit is jouw doelgroep of één van jouw doelgroepen.

3. Zijn er voldoende mensen die in Google zoeken naar jouw diensten? Gemiddelde zoekvolumes zijn op te vragen en geven een indicatie van de hoeveelheid mensen die zoeken naar jouw diensten in Google per maand.

4. Prioriteer de zoekwoorden. Zoekwoorden met veel zoekvolume en normale concurrentie zijn de moeite om op jouw website te optimaliseren. Online Bazen schrijft op basis van deze stappen een content strategie.

Hoe werkt technische SEO optimalisatie?

Wanneer je de voorgaande stappen al vaker hebt doorlopen en je SEO verder wilt optimaliseren, dan kun je starten met technische SEO optimalisatie. Hiervoor hebben wij de volgende tips:

5. Indexatie van de website verbeteren. Om er achter te komen of al jouw website links in Google zichtbaar zijn, check je hoe Google crawlers jouw website scannen. Je kunt zien hoe vaak en hoe veel links er gescand worden en of er fouten op je websitepagina’s geconstateerd zijn. Verhelp alle 404 pagina’s en zorg dat de basiselementen HTML en CSS van jouw website gescand kunnen worden door Google crawlers.

6. De structuur van je website verduidelijken.Je kunt met twee documenten aan de spiders laten weten, welke links Google niet hoeft te indexeren. De Sitemap geeft het overzicht van alle website links. Robots.txt is een klein document waarin je aangeeft welke pagina’s je wilt blokkeren voor Google of juist wil verduidelijken.

7. De website snelheid verbeteren is tegenwoordig een belangrijk SEO onderdeel. Wanneer de laadtijd meer dan 3 secondes duurt, mag je aan de bak. Handige tools op internet geven behalve de snelheid, ook aan, welke acties je moet doorvoeren om je websitesnelheid te optimaliseren.

8. Een indeling van een website zorgt er ook voor dat bezoekers de website sneller kunnen begrijpen en ze langer op de site zullen blijven. Zo moet jij de bezoeker navigeren over de site en is het niet de bedoeling dat een bezoeker moet zoeken naar wat hij wil. Online Bazen (Online Marketing Bureau in Den Bosch) is een goede optie voor jou, als je gegarandeerd wil zijn dat jouw website al bij de lancering de techniek voor een goede SEO basis heeft.

Hoe kan ik Google’s waardering van mijn website verhogen?

9. Dit doe je door middels een backlink strategie de relevante van je website te optimaliseren voor Google. Voor Google is het belangrijk dat jij een betrouwbare website bent of zelfs specialist in de branche waar je actief bent. Een graadmeter is hierin het aantal referenties van andere websites naar jouw website.

10. Verder optimaliseer je jouw website door reviews van klanten te verkrijgen, en deze op externe review platforms (zoals Kiyoh en Feedback Company) of op categorie pagina’s in webshops.

SEO en verkoop

Stel dat men wel klikt op de link in Google. Maar met koopt niks op jouw geoptimaliseerde website. Hoe werkt conversie optimalisatie?

Wij helpen ook graag met de vervolgstappen voor bezoekers op jouw website. Hier is alvast een handleiding voor de mogelijkheden om de conversies op de website te verbeteren.

SEO specialist

Online Bazen kan jou helpen met het optimaliseren van jouw website en de SEO-uitvoer. Neem gerust  contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Online Bazen helpt u graag met het behalen van meer bezoekers en resultaten. 

Over de auteur

Chelsea Bosters

Chelsea is de eigenaar van Online Bazen en houdt zich bezig met online strategie en conversie optimalisatie.

Gerelateerde berichten

Call Now Button