De voordelen van WordPress op een rij

door | apr 11, 2018 | Webdesign

WordPress is een Open Source Content Management Systeem (ook wel beter bekend als CMS). Naast dat het gratis is en enorm eenvoudig in gebruik, zijn er nog een aantal andere voordelen waarvan jij als ondernemer kan profiteren. Online Bazen is fan van WordPress, en bouwt vrijwel iedere website of webshop op dit platform. Wat de voordelen van WordPress zijn, bespreken we graag met jullie in deze blog.

WordPress is eenvoudig in gebruik

Zelfs voor beginners is WordPress een ideaal CMS-systeem, een groot voordeel is namelijk dat jij jouw website of webshop zelf kan bijhouden. Niet alleen door bijvoorbeeld het toevoegen van nieuwe artikelen in jouw webshop, maar ook het aanmaken van landingspagina’s en het schrijven van verschillende blogs is een makkie! Dit is natuurlijk fijn, want hierdoor hoef jij niet om ieder klein dingetje jouw websitebouwer aan zijn oren te trekken. Dit is dan ook de voornaamste reden waardoor de populariteit van dit Content Management Systeem de laatste jaren zo is gegroeid.

 

Talloze thema’s

Aangezien WordPress een Open Source systeem is, is het continu in ontwikkeling. Er zijn talloze thema’s beschikbaar. Of je nou een blog gaat starten, een informatieve website begint of als webshop wil starten, voor ieder type website is er een geschikt template beschikbaar. Helaas moeten we hierin wel selectief zijn en is niet ieder thema geschikt. Waarom niet? Omdat onder andere niet alle thema’s actief worden bijgehouden door de ontwikkelaars, dus is het belangrijk dat wij met je mee kijken naar welk thema het beste bij jou past. Daarnaast is het van belang dat er wordt gekeken of een WordPress thema responsive is. Dit betekend dat op wat voor een apparaat je ook inlogt, de website altijd in de juiste versie te zien krijgt. Of het nou je vaste computer, laptop, tablet of telefoon is. De kosten van een thema hangen dus zeker af van een aantal factoren en functionaliteiten, waardoor de kosten ook variëren van gratis tot circa $100.

Vrijheid en flexibiliteit

Naast dat het CMS van WordPress enorm veel vrijheid en keuzemogelijkheden biedt, kun je met behulp van verschillende plugins de functies van jouw website of webshop uitbreiden. Denk hierbij voor een webshop aan betaalsystemen, koppelingen naar kassasystemen of maak een webshop met WooCommerce. Met de plugin WooCommerce tover je jouw website in een handomdraai om naar een gebruiksvriendelijke webshop. Maar ook op het gebied van marketing is er voldoende keuze, door bijvoorbeeld gebruik te maken voor een plugin die automatisch jouw verlaten winkelwagentjes mailt, jouw vindbaarheid in Google optimaliseert of jouw Facebook-pixel implementeert. Natuurlijk is WordPress niet alleen geschikt voor webshops, maar ook zeker meer dan gebruiksvriendelijk voor een ‘gewone’ website. Wat te denk je van een plugin voor een makelaar om zijn/haar actuele aanbod van huizen weer te geven, een reserveringsmodule voor een restaurant of een agenda functie waar je hele voetbalteam de competitieagenda mooi kan bekijken. Het is zelfs mogelijk om een hele datingsite op te zetten in WordPress.

 

SEO vriendelijk en optimalisaties

Eerder in dit artikel schreven we al dat er speciale plugins bestaan, waarmee je jouw organische vindbaarheid in Google kan opschroeven. Maar in de basis is WordPress SEO vriendelijk, al schiet dit natuurlijk niet op als jouw website niet goed is opgebouwd. Het is dus van belang dat er een specialist met je meekijkt en optimaliseert waar nodig. Het gaat bij SEO-optimalisatie niet alleen om de teksten, maar ook zeker om de laadsnelheid van jouw website of webshop. Hiervoor heb je onder andere verschillende caching plugins, waarmee met aantal simpele stappen jouw website al een stuk hoger scoort bij Google PageSpeed. Maar nog veel belangrijker is, zoals eerder aangegeven, de opbouw van jouw website. Hoe worden afbeeldingen geoptimaliseerd? Gebruik je niet teveel plugins? Wij van Online Bazen helpen je hierbij graag verder, ook als je al een bestaande website of webshop hebt.

 

Onderhoud

Als een website is opgeleverd betekend het niet dat deze ‘af’ is. Een website of webshop is nooit klaar en vraagt daarom geregeld om onderhoud. Je kan er voor kiezen de eenvoudige dingen, zoals het updaten van plugins, zelf te doen. Maar wil je zeker weten dat er niks misgaat? Dan kun je natuurlijk altijd een specialist inschakelen. Ook is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken van jouw site, optimaliseer je database en voer regelmatig de benodigde updates uit. Niet alleen voor jouw thema of plugins, maar ook voor WordPress zelf.


Gratis en Open Source

Niet algeheel onbelangrijk: WordPress is een gratis CMS. Van de basis tot heel veel verschillende plugins en thema’s. Wel zijn er een aantal dingen die je beter betaald kan aanschaffen, omdat deze vaker geupdate worden en veiliger zijn in gebruik. Uiteraard wordt dit mogelijk gemaakt door een enorme community die dagelijks de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en problemen met elkaar oplost. Dit is tevens het laatste voordeel wat we bespreken in dit artikel. Doordat het een Open Source systeem is, kun je terecht op o.a. het forum van WordPress met al jouw vragen. Hierdoor blijft het systeem continu in ontwikkeling en kan bijna alles, met de juiste kennis, opgelost worden. Natuurlijk kun je niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en zul je voor een uitgebreide website of webshop met meerdere functies, gebruik moeten maken van betaalde templates en plugins.

 

Een website of webshop laten bouwen in WordPress is relatief goedkoop ten opzichte van andere CMS-systemen. Naast webdesign, staan wij ook voor jou klaar voor het stukje onderhouden en SEO-optimalisatie tegen een gunstig tarief. Ben jij benieuwd wat Online Bazen voor jou kan betekenen en wat het exact kost om een website of webshop aan jouw eisen te laten voldoen? Neem dan hier contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Over de auteur

Chelsea Bosters

Chelsea is de eigenaar van Online Bazen en houdt zich bezig met online strategie en conversie optimalisatie.

Gerelateerde berichten

Call Now Button