De week van; stagiair Wouter Koot

door | feb 6, 2018 | Online Marketing, Over Online Bazen

Hoi! Mijn naam is Wouter Koot, ik ben 21 jaar en ben sinds november 2017 werkzaam als stagiaire Online Marketeer bij Online Bazen. Ik houd mij voornamelijk bezig met het schrijven van blogartikelen, SEA en Facebook marketing. Graag geef ik een kijkje in mijn werkweek!

Maandag 15 januari 2018: Blue Monday met een lichtpuntje

De week is weer begonnen, en jawel met de welbekende ‘’Blue Monday’’. Een dag die maar snel voorbij kon gaan. Onderweg naar school al veel vertragingen op gelopen en eenmaal aangekomen op locatie bleek de koffieautomaat kapot te zijn. De week kon dus niet beter beginnen dan dit. Vandaag hebben we het gehad over de afsluitende assessments van de projecten. Deze assessments werden gehouden om het semester af te sluiten.

Enige lichtpuntje van de dag: ik behaalde mijn Google Training certificaat! Deze training bevatte alle facetten van de online marketing. Van SEO tot Usability. Zo werd deze dag dus tóch nog positief afgesloten. 

 

Dinsdag 16 januari 2018: Portfolio 2017 & verspreiden blogartikel

De stageweek begon met het verspreiden van een eerder geschreven gastblog. Dit artikel ging over het gebruik van Facebook adverteren voor beginners. Ik heb een aantal platforms benaderd om te vragen of zij interesse hadden in een gastblog. Uiteindelijk is het artikel gepubliceerd op het platform Marketingmed.nl, dus wanneer je interesse hebt om het artikel te lezen, go ahead! https://marketingmed.nl/facebook-adverteren-iedereen/

Verder ben ik bezig geweest met het uitbreiden van het portfolio 2017. Dit portfolio gaat over projecten die we hebben uitgevoerd in het afgelopen jaar. Hierin worden zaken besproken als de inhoud van het project en welke resultaten ermee behaald zijn.

Woensdag 17 januari 2018: Stageverslag & nog meer projecten

De dag begon met het verder beschrijven van de projecten. Ja, dat zijn er nog een aantal. Een goed teken! Want dat betekent dat we veel toffe dingen hebben mogen doen voor gave klanten! Uiteindelijk komen de beschreven projecten op de vernieuwde website te staan. Zo kunnen bezoekers zien welke werkzaamheden er verricht zijn met welke behaalde resultaten.

Wat ook behoort tot een stage is een stageverslag. Hier moest ik weer even wat aandacht aan besteden. Het zijn de minder leuke dingen, maar helaas, ze horen erbij. Zo houd ik wekelijks bij wat ik precies gedaan heb en hoe ik dat terugkoppel naar mijn leerdoelen waar ik aan werk gedurende deze stage. Dit was de woensdag, morgen weer nieuwe dag!

Donderdag 18 januari 2018: Een stormachtige dag

Deze dag begon wat moeizaam. Er werd namelijk al eerder deze week gemeld dat er een flinke storm op komst was. En ja hoor, daar was ie dan. Deze storm belemmerde nogal mijn reisplanning met het openbaar vervoer. Toch wist ik nog redelijk op tijd aan te komen op kantoor.

Deze dag heb ik me beziggehouden met het bespreken van de projecten en het afronden van de nieuwe homepagina van de website. Dit heb ik gedaan met de andere stagiair, die zich bezighoudt met webdesign. Samen hebben we de teksten en diverse designs doorgesproken. Dit concept zal later nog gecheckt worden en uiteindelijk live gaan.

Deze dag was ook mijn laatste stage dag van de week. Vanavond ga ik naar Jochem Myjer in het theater en dit weekend ga ik naar Oostenrijk om een midweek te skiën, iets wat ik heel graag doe! Al met al heb ik een goede en leerzame stageweek gehad!

Vrijdag 19 januari 2018: Vertrekken richting Kirchberg!

Eindelijk, het weekend is in zicht. Op deze dag ben ik ’s middags vertrokken naar Kirchberg, een wintersportplaats in Oostenrijk. Samen met twee vrienden zijn we met de auto vertrokken naar Oostenrijk, een rit van ongeveer 8 uur. Diezelfde avond zijn we rond 22:00 uur aangekomen.

Eenmaal aangekomen zijn we meteen de bedden in gedoken zodat we de volgende dag fris en fruitig de piste op konden.

Zaterdag 20 januari 2018: Eerste dag skiën

De eerste dag zijn we vroeg opgestaan zodat we het maximale uit deze dag konden halen. Eerst een stevig ontbijt en daarna hebben we de ski’s gepakt en zijn we met de eerste lift omhoog gegaan. Na vele kilometers gemaakt te hebben zijn we de dag geëindigd in de après-ski.

Hier hebben we de nodige biertjes gedronken om de eerste dag succesvol af te sluiten. Op naar dag 2!

Zondag 21 januari 2018: Mistige afsluiting van de week

De tweede dag was het erg mistig op de pistes. Het zicht was slecht. Maar dit kon de pret niet drukken; hop, de ski’s aan en gaan met die banaan. Deze dag zijn we wel wat eerder gestopt omdat naar mate de dag vorderde het zicht slechter en slechter werd.

Wel hebben we deze dag nog afgesloten met een heerlijke lunch op de piste. Dit was een goede tweede dag en tevens de laatste dag van de week. Terugkijkend op de week kan ik zeggen een goede en leerzame week gehad te hebben. Na deze leuke dagen in Oostenrijk heb ik het vizier weer gericht op studie en stage!

Over de auteur

Chelsea Bosters

Chelsea is de eigenaar van Online Bazen en houdt zich bezig met online strategie en conversie optimalisatie.

Gerelateerde berichten

Call Now Button