Foto of video in social media advertenties (plus 5 tips)

door | okt 8, 2021 | Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Social media

Je hebt vast al gezien dat je in je social media advertenties naast afbeeldingen ook video’s kunt toevoegen. Of misschien maak je zelfs al gebruik van video’s. Uit onderzoek blijkt dat video’s in je social media advertenties beter werken dan een afbeelding. Waarom dat zo is en tips over hoe je daar het best gebruik van maakt lees je in deze blog. 

Social ads: foto of video?

Veel advertenties op social media maken gebruik van foto’s. Een foto zegt tenslotte meer dan duizend woorden. Wist je bijvoorbeeld dat het maar 0,1 seconde duurt om het gevoel van een afbeelding te begrijpen? Content met een afbeelding krijgt tot 94% meer views dan alleen tekst. 

Hoe afbeeldingen nog meer invloed hebben:

  • Een afbeelding zorgt ervoor dat mensen 65% van de content onthouden tegenover 10% wanneer ze alleen tekst lezen. 
  • Beelden worden tot 40% vaker gedeeld. 
  • Een deel van de besluitvorming vindt plaats in de visuele cortex van de hersenen. Het zien van een afbeelding zorgt ervoor dat een consument eerder een besluit neemt over de volgende stap.

Meer weten over afbeeldingen bij je content? Check de blog van Bynder.

Wat nog veel meer zegt dan een afbeelding is een video. Onze hersenen zijn namelijk ingesteld op beweging. Een video zorgt er ook voor dat we langer geboeid zijn. Met een video kun je dus meer van je boodschap en merk laten zien. 

Nog een paar feiten over videoadvertenties:

  • Het menselijk brein reageert beter op video’s door drie elementen: beeld, geluid en beweging. Door deze onderdelen te combineren zorg je ervoor dat 95% van je video daadwerkelijk binnenkomt. De kijker onthoudt zo dus veel meer van je boodschap dan dat ze enkel een tekst lezen.
  • 80% van consumenten geeft aan zich een videoadvertentie te herinneren die zij gezien hebben in de afgelopen maand. 
  • 93% van de bedrijven geeft aan nieuwe klanten geworven te hebben via videoadvertenties.

Nog meer feiten over video’s op social media vind je op de blog van Thrive Agency

De beste indruk op social media haal je dus het met video’s. Maar wat maakt een video nu een goede video?

Tips voor een goede video voor social media

1. Laat je USP in de eerste drie seconden zien

Ook bij video’s geldt dat de eerste indruk belangrijk is. Je wilt dus dat zo snel mogelijk duidelijk is waar jouw video over gaat zodat de kijker blijft hangen. Zorg er daarom voor dat uit de eerste drie seconden blijkt waarom jouw video het bekijken waard is.

2. Gebruik het juiste formaat voor je video’s

Afbeeldingen op Facebook hebben een maximale grootte van 1080 bij 1080 pixels. Veel bedrijven gebruiken deze afmetingen ook voor hun video’s maar hiervoor gebruik je liever 1080 bij 1350 pixels. Door dit formaat te gebruiken neemt je video een groter gedeelte in van het scherm. Voordeel: boven en onder je video is weinig tot geen andere content te zien. De kijker wordt zo dus niet afgeleid en focust zich meer op jouw boodschap. Voor de Instagram tijdlijn kun je het beste het vierkante formaat (1080 x 1080 pixels) gebruiken. Op Instagram Stories dien je 1080 x 1920 pixels aan te houden. 

3. Maak gebruik van ondertiteling

Naast dat je video’s door ondertiteling toegankelijk worden voor doven en slechthorenden heeft het nog een voordeel. Niet iedereen die door hun tijdlijn scrollt heeft de mogelijkheid om geluid af te spelen of heeft het geluid simpelweg uit staan. Ze bekijken je video bijvoorbeeld op het werk of tijdens het reizen met het OV. Door ondertiteling te gebruiken kunnen ze toch de video bekijken en komt de boodschap beter over. 

4. Hou de video kort maar krachtig

Social media platformen staan bekend om hun vluchtigheid. Gebruikers hebben geen tijd om video’s van 15 minuten te bekijken. Je wilt je video dus kort houden. Hoewel je video ads 15 tot 30 seconden mogen duren hebben de beste advertenties minder dan 15 seconden nodig. 

5. Eindig je video met een call to action

Als mensen je hele video hebben gekeken wil je dat ze ook daadwerkelijk actie gaan ondernemen. Je wilt dat ze je webshop bezoeken of contact met je opnemen. Zorg er dus voor dat je op het einde aangeeft wat volgens jou die volgende stap is. 

Scoren jouw videoadvertenties al goed of is er nog verbetering mogelijk? Onze social ads specialisten denken graag met je mee zodat ook jouw video advertenties succesvol worden. Neem contact op via 073-2032195.

Over de auteur

Joyca Kuijpers

Joyca is junior CRO marketeer bij Online Bazen en houdt zich tevens graag bezig met content creatie, social media adverteren en webdesign.

Gerelateerde berichten

Call Now Button