Online Bazen - elektronica voor jou

Periode: Doorlopend

Brouwers BV is een logistiek dienstverlener uit ‘s-Hertogenbosch. Brouwers BV onderscheidt zichzelf doordat ze het gehele logistieke proces voor hun klanten ontzorgen. Je kunt hierbij denken aan goederen opslag, orderpicking, transport en nog veel meer. Zo halen ze bijvoorbeeld goederen op in de Rotterdamse haven, slaan deze goederen op en vervoeren de goederen zodra nodig. Dankzij een zeer sterke strategische positie is Brouwers BV uitgegroeid tot een belangrijke speler in de logistieke sector. Deze sterke positie wilden ze ook graag online uitbouwen. Vandaar dat er werd aangeklopt bij Online Bazen.

Situatie en behoefte

Onder de naam Brouwers Transport is Brouwers BV in april 2021 de samenwerking begonnen met Online Bazen. Brouwers kende al een sterke offline positie, maar dit wilde ze ook graag online overbrengen. Omdat Brouwers het gevoel had dat online marketing hierbij kon helpen kwam Online Bazen in beeld. Het algemene doel van Brouwers BV was om de online zichtbaarheid en naamsbekendheid te verhogen onder de doelgroep. Online Bazen heeft, samen met een andere partij,  Brouwers volledig begeleid in het stukje strategie en positionering. Zo bleek al snel dat de naam Brouwers Transport niet goed genoeg liet zien wat Brouwers allemaal deed, namelijk de gehele logistiek. Zodoende is de naam veranderd van Brouwers Transport naar Brouwers BV. Daarbij zijn ook de volledige look en feel van de website veranderd. Op deze manier oogt Brouwers BV een stuk professioneler en matcht de website beter bij de sterke offline identiteit.

  • de online zichtbaarheid en naamsbekendheid verhogen
e-commerce online bazen

Gekozen strategie

Stap 1: Online Marketing Strategie

Zoals hierboven al benoemt was het belangrijkste van deze strategie de online positionering van Brouwers BV. Online Bazen heeft hierin de begeleiding genomen en ervoor gezorgt dat de professionaliteit en betrouwbaarheid van Brouwers BV ook online sterk aanwezig is. Binnen deze online marketing strategie is er bewust gekozen voor een lange termijn strategie. Brouwers BV zit namelijk in een branche waar bezoekers niet meteen converteren na 1 website bezoek. Het algehele plaatje is hier dan ook veel belangrijker. Via zoekmachine optimalisatie verbeteren we de vindbaarheid van de website voor langdurig resultaat. Zo heeft Brouwers op de lange termijn consistent meer resultaten. Binnen de online marketing strategie proberen we deze weg omhoog te vervolgen, onze inspanningen te continueren en uit te bouwen.

Stap 2: Uitvoer strategie

Naast het bijhouden van de website onderhouden we ook een aantal andere online marketing kanalen. Zo ondersteunen we Brouwers BV met SEO-optimalisatie, social media adverteren, e-mailmarketing en Google Ads. SEO-optimalisatie past perfect binnen deze lange termijn strategie. Zo proberen we iedere maand de vindbaarheid van Brouwers BV te verhogen. Dit doen we door pagina’s continu te optimaliseren, analyses uit te voeren en on-page optimalisaties door te voeren. Daarnaast doen we ook aan linkbuilding. Hiermee verbeteren we het linkprofiel van Brouwers BV en daarmee ook de autoriteit en vindbaarheid van de gehele website.

Daarnaast voeren we ook een effectieve  social advertising en e-mail strategie en zetten we periodiek Google Ads in.

Stap 3: Resultaat en hoogtepunten

Brouwers BV is al een hele tijd klant van ons. We hebben in deze tijd dan ook heel wat mooie resultaten weten te behalen. Zo worden we op het gebied van SEO optimalisatie gevonden op 290 zoekwoorden. In het begin van de samenwerking waren dit er 23. Daarnaast staan we nu met 35 zoekwoorden in de top 10, waarvan 22 in de top 3. In april 2021 stonden we met 4 zoekwoorden in de top 10, waarvan 4 in de top 3. Daarnaast zijn de sessies per maand met maar liefst 67% gestegen in vergelijking met het eerste jaar.

Resultaten

100%

Professionalisering van merk en identiteit in top 3

67%

67% meer sessies per maand

+35

35 zoekwoorden in de top 10 

Benieuwd naar onze aanpak?

Ben jij benieuwd of Online Bazen voor jou dergelijk verschil kan gaan realiseren? Neem dan contact op met onze specialisten. Vanuit strategisch oogpunt kijken wij graag naar jouw doelen.
Call Now Button