Jetske en Hein aan het werk

Chica’s Mode: enorme groei dankzij effectieve online strategie

Periode: Doorlopend

Op Facebook en Instagram is Chica’s Mode uit Barendrecht al jarenlang uiterst populair. Toch wilde Dianne, eigenaresse van Chica’s Mode, ook online groeien met haar webshop. Aan de ervaring lag het niet, want die heeft Dianne meer dan genoeg. Ze miste alleen net wat expertise op het gebied van online marketing en daar weten wij van Online Bazen alles van. In deze case vertellen we je graag meer over deze positieve samenwerking.

Situatie en behoefte

Online Bazen is vanaf juni 2021 gestart met de online marketing bij Chica’s Mode. De fysieke winkel liep al erg goed, maar de webshop liep na een sterke periode toch wat minder. Deze sterke periode kwam vooral omdat er in oktober 2020 een item van Chica’s Mode in het populaire tv programma: Chantal Komt Werken zat. Hierdoor kwam er veel traffic naar de website en dit wilde ze bij Chica’s Mode graag opnieuw zien én laten groeien. Wij bedachten verschillende manieren om hierin stappen te zetten.

  • Behoefte: Online groei creëren door het maximale uit online marketing te halen

Gekozen strategie

Stap 1: Online Marketing Strategie

De strategie die bedacht werd voor Chica’s Mode was voornamelijk gericht op social advertenties en e-mailmarketing. Daarnaast is er ook gekozen voor conversie optimalisatie en is de website compleet vernieuwd en geoptimaliseerd. Omdat Dianne al erg actief is op social media en hiermee ook een flink aantal volgers heeft weten te verzamelen, bleek het dus de juiste strategie om hierop verder te gaan.

Stap 2: Uitvoer strategie

Social media. Vanaf het eerste moment was het al duidelijk dat we hier de focus op moesten leggen. Doordat Chica’s Mode al heel wat volgers had op Facebook en Instagram was dit dan ook dé manier om nog meer mensen te kunnen bereiken. Wekelijks worden er nu nieuwe social advertenties gemaakt. Hierin worden nieuwe producten en collecties getoont aan de juiste doelgroep.

Bij Chica’s Mode wordt er ontzettend veel aandacht besteed aan het fotograferen van nieuwe kleding, het is dus van toegevoegde waarde dat deze foto’s op de juiste manier worden ingezet. E-mailmarketing bleek dus perfect te passen binnen deze strategie. Bestaande klanten worden via onze e-mailmarketing strategie op de hoogte gehouden van allerlei nieuwe producten en collecties. Ook zijn we actief aan de slag gegaan om het aantal abonnees binnen de e-mailmarketing strategie te vergroten en zo de impact te laten groeien.

In de eerste maand van onze samenwerking hebben we de volledige webshop een make-over gegeven en helemaal geoptimaliseerd. Zo is de techniek en laadsnelheid enorm verbeterd en de gebruiksvriendelijkheid verhoogt. Op deze manier werkt de webshop een stuk fijner dan voorheen en is er dus ook een hoger conversiepercentage. Daarnaast is ook Trustpilot aan de webshop toegevoegd. Klanten kunnen via Trustpilot een review schrijven over hun ervaringen met Chica’s Mode.

Stap 3: Resultaat en hoogtepunten

In deze samenwerking hebben we samen al veel hoogtepunten mogen beleven. Door de combinatie van een actieve social media en de juiste advertentiestrategie zijn er in een half jaar tijd 40% meer bezoekers op de website gekomen. Daarnaast zijn het aantal sessie op de website gestegen met 100%.

Op het gebied van e-mailmarketing zijn er ook goede cijfers behaald. Zo zijn er dankzij onze e-mailmarketing strategie sinds de start van de samenwerking al 200% meer abonnees bijgekomen.. Daarnaast haalt Chica’s mode nu ook meer omzet uit deze effectieve e-mailmarketing.

Dankzij de integratie van Trustpilot op Chica’s Mode zijn klanten massaal reviews gaan schrijven over Chica’s Mode. Hierdoor staat Chica’s Mode op nummer 2 (!) van de 67 beste bedrijven in de categorie kledingwinkels. Dit zorgt voor meer vertrouwen onder potentiële nieuwe klanten en draagt tevens bij aan het hoge conversiepercentage. Een hele knappe prestatie!

Resultaten

3200%

meer abonnees

40%

meer website bezoekers

200%

meer sessies

Benieuwd naar onze aanpak?

Ben jij benieuwd of Online Bazen voor jou dergelijk verschil kan gaan realiseren? Neem dan contact op met onze specialisten. Vanuit strategisch oogpunt kijken wij graag naar jouw doelen.
Call Now Button