Waarom is WordPress het beste CMS Systeem?

door | feb 29, 2016 | Online Marketing

Dat is het volgens ons en wij gebruiken het altijd met veel passie, plezier en enthousiasme. Een vraag die ons vaak wordt gesteld is: “Waarom adviseren jullie in veel gevallen WordPress als Content Management Systeem?”. Een goede vraag waar ik direct dieper op in ga.

Hoewel ieder online marketing bureau zijn of haar voorkeuren heeft gaat het er uiteindelijk om dat het een vrij beschikbaar, goed ontwikkeld en eenvoudig te gebruiken CMS-systeem is. Tevens leggen wij de voorkeur voor een systeem waar onze klant ook mee kan werken en waar ook andere partijen in de toekomst (eventueel) mee kunnen werken indien dit nodig is. Hieronder zetten wij de, voor ons en onze klanten, belangrijkste voordelen van WordPress uiteen:

Open source is open for you

WordPress mag door iedereen gebruikt worden. Het wordt doorontwikkeld en voorzien van nieuwe features die je zo kunt gebruiken na een update.

We love the community

De WordPress community is erg indrukwekkend in de manier waarop samengewerkt wordt. Er is uitstekende documentatie beschikbaar en die wordt ieder jaar beter. Er wordt continue aan WordPress gewerkt om het nog beter te maken. Dit door ontwikkelaars over heel de wereld die dit in hun vrije tijd doen, gratis, omdat ze allemaal fan zijn van WordPress. Doordat er een enorme community is en miljoenen gebruikers worden grote problemen (zoals bijv. een beveiligingslek) binnen enkele uren al opgelost door o.a. updates. Tevens bij Plugins gaat het vaak zo. Wanneer je werkt met bekende en betaalde plugins ben je verzekerd van een snelle oplossing bij problemen, wat ook mede komt door de vele gebruikers die problemen direct kunnen melden aan de ontwikkelaars.

Iedereen kan het!

De user interface van WordPress wordt sinds jaren geprezen. Wereldwijd draaien er ongeveer  75 miljoen websites op WordPress. Je kunt je voorstellen dat mede door dit intensieve gebruik de beheeromgeving optimaal is ingericht voor de website beheerders. En dat kunnen wij alleen maar beamen!

Bugs en problemen? WAT?

Omdat er zoveel websites gebruik maken van WordPress betekent dit ook dat veel bezoekers websites met WordPress bezoeken. Problemen worden hierdoor snel gevonden en vervolgens door de community opgelost. Hierdoor ben je verzekerd van snelle oplossingen bij problemen en kun je je achter een grote groep fans, bezoekers en klanten scharen die de bugs er zo uit hebben.

WordPress blog

Schaalbaar en flexibel

WordPress is zo ontworpen dat je het niet alleen kan gebruiken om te bloggen maar ook kan inzetten voor je bedrijfswebsite, persoonlijke site, webshop of portfolio website. Het biedt de meeste flexibiliteit van alle op dit moment beschikbare content management systemen. Het integreren van nieuwe functionaliteit binnen een WordPress website is zelden een probleem. Zelf hebben wij diverse websites en webshops in WordPress gebouwd, van 10 pagina’s tot 5.000 pagina’s. Hier is het makkelijk om extra talen te koppelen en je kunt zelfs meerdere websites binnen 1 WordPress omgeving te laten draaien. WordPress is verder sterk in het extra toevoegen van maatwerk in de code naast de huidige basis code. Hierdoor kun je toekomstige WordPress updates zonder enige problemen uitvoeren.

Google en WordPress? Geen probleem!

Website die WordPress als content management systeem gebruiken worden altijd snel en goed geindexeerd door Google. Dit heeft te maken met de eenvoud waarop je goede paginatitels en URL’s kunt aangeven voor pagina’s en de technische opbouw van de WordPress code. Compact, netjes en snel. De code is optimaal ingericht om het indexeren door Google zonder tegenstand te laten verlopen. Tevens kun je simpel en snel Google Analytics koppelen en je nieuwe pagina’s/blogs op de website laten indexeren door Google.

Je kunt alle kanten op!

Dit is wellicht het meest fijne onderdeel van deze voordelen-lijst over WordPress. Je kunt echt alle kanten op met WordPress. Door het gebruiken van plugins kun je je website opbouwen met de wensen die je hebt. Wil je een trainingenplatform? Dat kan! Wil je de mogelijkheid hebben om een portfolio te maken, een betaalsysteem te implementeren of een calender toevoegen? Dit is allemaal mogelijk!

Onderhoud is simpel

WordPress websites zijn eenvoudig te onderhouden en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Het is vrij eenvoudig om WordPress te upgraden zonder dat dit effect heeft op de werking van de website.

Door de enorme mogelijkheden en door de betrouwbaarheid en consistentie van WordPress zijn wij al jarenlang enorm enthousiast. Mocht jij een idee hebben maar weet je niet hoe dit idee in de praktijk eruit moet komen te zien? Of zoek je een bedrijfswebsite die voldoet aan alle eisen waar een professionele website anno 2016 aan moet voldoen? Nou… wij gaan nog een stapje verder. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Over de auteur

Chelsea Bosters

Chelsea is de eigenaar van Online Bazen en houdt zich bezig met online strategie en conversie optimalisatie.

Gerelateerde berichten

Call Now Button