Webdesign Case: Music Dome. Show time!

door | dec 12, 2018 | Case Studies, Webdesign

Music Dome is een evenementenorganisatie die gevestigd is in Kerkrade, Zuid-Limburg. Music Dome is een van de bekendste evenementenlocaties in Zuid-Limburg en ervaren op het gebied van horeca, muziek en entertainment. Music Dome zocht naar een webdesign partij die hun diensten en hun missie, tekstueel en visueel op de website konden presenteren. Zij kozen Online Bazen voor het vormgeven van hun nieuwe website.

De ideale website voor Music Dome

Wij kregen vooraf duidelijke instructies voor wat betreft de wensen van Music Dome. De evenementenlocatie staat bekend om de fantastische shows en presentatie, waarbij service hoog in het vaandel staat. Om deze reden was het belangrijk dat dit werd doorvertaald in de ‘look and feel’ van de website. Visuele aspecten waren hierbij belangrijker dan tekst, werd ons duidelijk gemaakt.

Webdesign strategie

Het webdesign team is begonnen met het maken van een website strategie en een concept website.
In de concept website stond alle informatie die Music Dome graag zou presenteren en waar uiteraard het merk volledig tot zijn recht kwam.

De nieuwe website van Music Dome bevat een aantal belangrijke elementen en functies:

  1. De sfeerimpressie van de voorgaande events
  2. Een duidelijke overzichtspagina van alle diensten
  3. De agenda voor de komende events
  4. De plattegronden inclusief capaciteit van alle ruimtes en verdiepingen
  5. Contactbuttons, locatievermelding en andere functionaliteiten
  6. SEO geschreven teksten zodat diverse diensten en zoekwoorden goed gingen scoren in Google

 

Website Music Dome

Besluit op basis van de wensen

De Concept website werd besproken en goedgekeurd, waarna het maken van de officiële website begon. Er kwam een integratie van de visuele kaart met een opsomming van de ruimtecapaciteit en de ruimte opstelling. De plattegrond werd uitgebreid met technische tekeningen om het de bezoeker zo duidelijk mogelijk te maken. De content (tekst) werd met het oog op zoekmachine optimalisatie geschreven, zodat de website hoog in de zoekmachine zou worden gevonden.

Website lancering

Online Bazen heeft een mooie website neergezet, waarbij alle belangrijke elementen voor Music Dome terug kwamen. De nieuwe website is in de zomer van 2018 gelanceerd.

De sfeerimpressies en het overzicht van de diensten geven de bezoeker een goed idee van wat Music Dome te bieden heeft. De plattegronden geven een goed beeld van de ruimte(capaciteit) en het aantal verdiepingen. Er is tevens een duidelijk overzicht van alle diensten: verzorging van marketing en communicatie, licht- en geluidstechniek, artiestenbegeleiding en vervoer, beveiliging en catering. Bovenal komt op de website tot uiting dat Music Dome de beste shows neerzet, iets wat essentieel was in het vraagstuk.

Evenementen pagina's op websit
De behaalde resultaten

Wij hebben een website op maat gecreëerd voor Music Dome, en hierbij een uniek website ontwerp neer mogen zetten waar visuele aspecten duidelijk laten zien wat Music Dome is en waar de evenementenlocatie voor staat. Naast een mooi websitedesign, zorgt Online Bazen er ook voor dat de website hoog scoort in Google. Dit is inmiddels al op diverse zoekwoorden gelukt! Kortom, dit is een website waar beide partijen een goed gevoel aan over gehouden hebben. Tevens blijft Online Bazen het team van Music Dome adviseren over mogelijke online marketing kansen.

Zoekt u nou ook een professionele website bouwer of heeft u advies nodig over uw huidige website? Maak dan een afspraak met Online Bazen op onze contact pagina en wij geven u graag antwoord op alle vragen.

Call Now Button