Dakrenovatie Expert: meer online zichtbaarheid en groei via Google Advertenties

Periode: begin 2017 t/m april 2022

Dakrenovatie Expert is een specialistisch dakdekkersbedrijf die voornamelijk werkzaam is in de provincie Utrecht. Sinds 2017 verzorgt Online Bazen de volledige online marketing strategie voor dit bedrijf. Dakrenovatie Expert is vooral actief in de consumentenmarkt en verzorgt complete dakrenovaties op pannen- en platte daken. In deze case study delen wij meer informatie over de successen die wij voor dit Utrechtse bedrijf hebben behaald.

Situatie en behoefte

Toen Dakrenovatie Expert begin 2017 bij Online Bazen binnenkwam kwamen de aanvragen nog voornamelijk binnen via-via en via andere traditionele media. Echter, de kosten per aanvraag waren onduidelijk en het was ook onduidelijk via welke kanalen de leads binnenkwamen. Dakrenovatie Expert zocht naar manieren om online meer zichtbaarheid te creëren en bovenal manieren om te kunnen groeien.
  • Behoefte 1: kosten per aanvraag in beeld krijgen
  • Behoefte 2: helder krijgen via welke kanalen leads binnenkomen
  • Behoefte 3: online meer zichtbaar zijn
  • Behoefte 4: bedrijf laten groeien
Social media advertentiespecialist

Gekozen strategie

Stap 1: Online Marketing Strategie
In de concurrerende markt waarin het bedrijf zich bevindt is het belangrijk om te sturen op CPA, kosten per acquisitie. De kosten per klik worden binnen Google Ads jaar na jaar hoger wat het behalen van een lagere CPA moeilijker maakt.

Ook zijn we aan de slag gegaan met conversie optimalisatie. Zo zijn landingspagina’s regelmatig geoptimaliseerd en is reviewmarketing een essentieel onderdeel geworden binnen de strategie.

Stap 2: Resultaten

Het resultaat van de online marketing strategie is vrij duidelijk: Dakrenovatie Expert heeft dankzij onze online marketing aanpak een significante groei gerealiseerd in het aantal aanvragen via het internet. Het bedrijf heeft sinds 2018 ook volledig afscheid genomen van alle offline campagnes die werden gevoerd.

Dankzij de strategie van Online Bazen is tevens volledig duidelijk waar de leads vandaan komen en wat ze opleveren. De nauwe samenwerking met de klant zorgde ervoor dat wij exact wisten hoeveel rendement de campagnes opleverden en waar dus mogelijkheden lagen om op te schalen.

Stap 3: Hoogtepunt
Het hoogtepunt dat wij met Dakrenovatie Expert hebben mogen beleven is niet een specifiek moment, maar eerder een langere periode op zich. Maand na maand en jaar na jaar hebben wij het rendement van de online campagnes significant weten te verbeteren. In een zeer concurrerende markt en met stijgende klikkosten was dit een flinke uitdaging, toch is het gelukt. Het feit dat het conversiepercentage meer dan verdubbeld is geeft aan hoe belangrijk conversie optimalisatie in het verhaal is geweest, en ook blijft.

Resultaten

54%

In vergelijking met 2017 zijn de kosten per acquisitie in 2021 met ruim 54% gedaald.

13,95%

In 2017 was het gemiddelde conversiepercentage nog 5.85% en in 2021 is deze meer dan verdubbeld naar 13,95%.

Inzicht

Inzicht in waar leads vandaan komen en wat ze opleveren.

Benieuwd naar onze aanpak?

Ben jij benieuwd of Online Bazen voor jou dergelijk verschil kan gaan realiseren? Neem dan contact op met onze specialisten. Vanuit strategisch oogpunt kijken wij graag naar jouw doelen.
Call Now Button