Huidzorg Clinics

Periode: Doorlopend

Huidzorg Clinics is een praktijk voor huidzorg en lasertherapie in de regio Den Bosch. Je kunt bij Huidzorg Clinics terecht voor allerlei behandelingen en adviezen rondom de verzorging van je huid. Sinds juni 2020 verzorgt Online Bazen de online marketing strategie voor Huidzorg Clinics in Den Bosch en vanaf begin 2024 ook voor de nieuwe vestiging in Nijmegen. We hebben mooie resultaten behaald waarover we je in deze case graag meer over vertellen.

Situatie en behoefte

Toen Huidzorg Clinics (toen nog Huidzorg 073) in juni 2020 bij ons binnenkwam was de website toe aan een update en ook niet goed vindbaar in Google. De website had daardoor weinig bezoekers en er kwamen niet genoeg leads binnen via de website. Het verhogen van het aantal websitebezoekers en leads was dan ook het voornaamste doel. Om dit te realiseren kozen we een strategie die gericht is op de korte en middellange termijn.

  • Behoefte 1: Beter gevonden worden op relevante zoekwoorden zonder hiervoor te betalen.
  • Behoefte 2: Meer leads binnenhalen zodat de behandelkamers gevuld worden.

Gekozen strategie

Stap 1: Online Marketing Strategie
Allereerst was het nodig om de website te updaten en zo de hele website te optimaliseren voor het binnenhalen van zoveel mogelijk leads. Daarnaast hebben we ingezet op Google Ads om meer bezoekers en zo ook meer leads te verzamelen (korte termijn). In januari 2021 hebben we daar SEO aan toegevoegd om zo de optimale strategie in te zetten. Binnen SEO zijn we naast het optimaliseren van zoekwoorden ook aan de slag gegaan om Google Mijn Bedrijf goed in te richten en te gebruiken binnen de strategie (lange termijn). In 2021 zijn we ook begonnen met het optimaliseren van landingspagina’s voor de verschillende behandelingen. We richten ons hierbij steeds op twee behandelingen per keer.
Stap 2: Resultaten

Door deze strategie in te zetten hebben we mooie resultaten behaald. Het maandelijkse aantal contactaanvragen is in 2023 is meer dan 10 keer zo hoog dan het aantal contactaanvragen in 2020.
Onze SEO strategie heeft ook veel opgeleverd. Het aantal organische gebruikers is met 227% gestegen en ook het aantal sessies ging omhoog met 192%. Het aantal klikken is verviervoudigd en de vertoningen op Google zijn bijna 5 keer zo veel.

Stap 3: Hoogtepunten

We hebben met de SEO strategie veel resultaat behaald. Organische gebruikers zijn met 227% gestegen en de vertoningen zijn bijna 5 keer zo veel. Het aantal klikken is ook flink gestegen, namelijk 4 keer zo veel.

Resultaten

>227%

227% meer gebruikers

75.000

van 500 vertoningen op Google naar 75.000

400%

Aantal klikken verviervoudigd

Benieuwd naar onze aanpak?

Ben jij benieuwd of Online Bazen voor jou dergelijk verschil kan gaan realiseren? Neem dan contact op met onze specialisten. Vanuit strategisch oogpunt kijken wij graag naar jouw doelen.
Call Now Button