WordPress: waarom wij aanraden om je website up-to-date te houden

door | sep 7, 2018 | Webdesign

WordPress is het bekendste en meest gebruikte CMS-systeem ter wereld en Online Bazen is er een grote fan van! In dit artikel gaan we het hebben over het CMS WordPress en waarom Online Bazen het sterk aanraadt om uw WordPress-website up-to-date en veilig te houden.


Wat is WordPress?

WordPress is een gratis content management systeem (CMS) waarmee je websites kunt maken en onderhouden. Als je meer wilt weten over wat WordPress precies is, ga dan naar deze pagina.


Waarom is het updaten van je website zo belangrijk?

Updaten van WordPress neemt veel voordelen met zich mee en verkleind de risico’s om gehackt te worden. Veel mensen stellen deze updates wel eens uit omdat het vaak extra tijd met zich meebrengt. Maar updates uitstellen of totaal niet uitvoeren kan grote nadelen met zich meebrengen. Elke WordPress update neemt bug fixes met zich mee om gaten te dichten die gevonden zijn. Deze fouten en gaten moeten opgelost worden om zo de kans om gehackt of gehijacked te worden te verkleinen. Nadat er een nieuwe update vrijgekomen is wordt er meestal vermeld wat er nieuw is of aangepast is in de nieuwe versie waarin bug fixes genoteerd worden. Hierdoor weten kwaadwillende precies waarnaar ze moeten zoeken om jouw website te infiltreren voor wanneer jij jouw website nog niet  geupdate zou hebben.

Wanneer een hacker eenmaal de controle overgenomen heeft van jouw website, is het voor hen niet moeilijk om jouw website te gebruiken voor spam berichten die dan met spambots verstuurd worden. Ook kan een kwaadwillende, malafide software of schadelijke malware versturen. Maar hier blijft het vaak niet bij. De hackers kunnen jouw website trager maken, data lekken, offline zetten of zelfs helemaal aanpassen naar eigen wens. Google heeft dit vaak niet in de gaten waardoor de website als “veilig” aangetoond zal worden maar dit in werkelijkheid totaal niet het geval is.

Maar updaten zorgt er natuurlijk niet alleen voor dat je een verkleinde kans hebt om risico’s te lopen. Updaten brengt ook andere moGoogle Adwords, oie voordelen met zich mee! Denk aan het vergemakkelijken van WordPress waardoor je sneller en makkelijker te werk kunt gaan. Dit worden ook wel quality of life updates genoemd. Ook brengt een update mogelijk nieuwe handige features met zich mee waarmee nieuwe mogelijkheden mogelijk worden gemaakt.


Wat kan er allemaal geüpdatet worden?


Niet alleen WordPress zelf moet af en toe geupdate worden maar ook de thema’s en plugins hebben een update nodig.

De thema’s worden gebruikt voor het bepalen van hoe de website eruitziet. Deze thema’s zullen regelmatig ge-update moeten worden om zo de functionaliteit van de website te behouden. Het kan ertoe leiden dat de website niet meer optimaal werkt of er anders uit komt te zien. Als WordPress geupdate is en de thema’s niet kan het zo zijn dat de thema’s niet synchroon lopen met de nieuwe stijl of functies van WordPress.

Plugins zijn functie toevoegingen voor WordPress, zoals een kalender toevoegen of iets ingewikkelds als een heel complex webshop systeem. Plugins kun je ook wel zien als de bouwstenen van een website. Deze plugins worden niet door WordPress zelf gemaakt, waardoor deze door de developers zelf aangepast moet worden aan de nieuwe stijl van de update die uitgebracht werd. Om dus de functionaliteit van de plugins op WordPress up-to-date te houden, zullen de plugins af en toe geupdate moeten worden.

Waarom je voor goede back-ups moet zorgen

Een Back-up maken van je website is zeer belangrijk! Dit kan veel problemen voorkomen. Van een crash tot zelfs het betalen van hoge bedragen aan hackers om je site terug te krijgen. De meeste kun je voorkomen wanneer je een back-up gemaakt hebt van je website.

Als je een back-up van je website hebt, kun je ervoor zorgen dat je website snel weer online is en werkt zoals hij voorheen deed.

Waarom je updates beter door een professional kan laten uitvoeren

Op het moment dat je weinig ervaring hebt met WordPress, is het een aanrader om de updates door een professional uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat alles veilig en goed zal gebeuren en je niet voor verassingen komt te staan.

Zo voorkom je dat wanneer je een update uitvoert, de website helemaal overhoop gehaald is, doordat WordPress zelf niet meer synchroon loopt met de plugins en thema’s. En natuurlijk de bijkomende hersteltijd, die daarbij komt kijken.

Wat kunnen wij voor je betekenen? 


Online Bazen zal ervoor zorgen dat je website helemaal up-to-date blijft met de nieuwste updates. Verder maakt Online Bazen ook nog een back-up zodat jouw website altijd veilig opgeslagen staat voor het geval er iets mis zou gaan. Zo kan Online Bazen direct uw laatst opgeslagen site terughalen waardoor uw website direct weer online kan. Hierdoor zal je geen kostbare tijd verliezen.

Hulp nodig? Voor slechts €20 per maand kan Online Bazen je website en plugins up-to-date houden en bij moeilijkheden aanpassen en herstellen om zo onnodige problemen te voorkomen. Daarbij zorgt Online Bazen er ook nog voor dat je WordPress website goed beveiligd is. Heb jij moeite met het onderhouden en het up-to-date houden van jouw website of heb je ondersteuning nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

Over de auteur

Chelsea Bosters

Chelsea is de eigenaar van Online Bazen en houdt zich bezig met online strategie en conversie optimalisatie.

Gerelateerde berichten

Call Now Button